نظرسنجی تلفنی از مردم تهران درباره بانکداری الکترونیک

  • یوسف مهرداد

در این نوشته نتایج نظرسنجی‌ای با عنوان «نظرسنجی تلفنی از مردم تهران درباره بانکداری الکترونیک» از «مرکز تحقیقات و مطالعات رسانه ای همشهری» اشاره شده است. این انتخاب به دلیل ارتباط موضوع نظرسنجی با نرم‌افزار است.
هدف از نظرسنجی «…بانکداری الکترونیک را از جنبه‌های اقتصادی و اجتماعی مورد ارزیابی قرار داده، مزایا و معایب این سیستم بانکی را از دیدگاه مردم تهران بررسی کنیم». انجام این نظرسنجی ستودنی است.
هر چند اشاره شده که منظور از بانکداری الکترونیک در گزارش، تنها «عابر بانک» مدنظر است، اما استفاده مکرر از واژه‌ی «بانکداری الکترونیک» اشکالی است که به آن وارد است، چرا که بانکداری الکترونیک تنها در عابر بانک خلاصه نمی‌گردد.

وضعیت کنونی ایران
در حال حاضر ۱۶ بانک خصوصی و دولتی در ایران فعالیت می‌کنند که در مجموع بیش از ۶۱۱۷ دستگاه خودپرداز در سطح کشور نصب کرده‌اند. این تعداد دستگاه تا پایان سال ۱۳۸۷ به ۸ هزار و۱۰۰ دستگاه خواهد رسید و طبق برنامه چهارم توسعه تا پایان سال ۸۸ تعداد این دستگاه‌ها به۳۰ هزار افزایش خواهد یافت.

اهداف تحقیق
هدف از انجام این نظرسنجی دستیابی به نظر شهروندان تهرانی در موارد زیر است:
– میزان رضایت از خدمات بانکداری الکترونیک
– میزان اعتماد به خدمات بانکداری الکترونیک
– میزان تمایل مردم به برخورداری از خدمات بانکداری الکترونیک

چکیده
طرح نظرسنجی حاضر، ‌به منظور دست یافتن به نظر پاسخگویان در مورد بانکداری الکترونیک در شهر تهران، به اجرا درآمده است. یافته‌های این طرح به قرار زیر است:

– ۵۵درصد از پاسخگویان با سیستم بانکداری الکترونیک آشنایی ندارند.
– از بین ۵۲۸ نفر پاسخگویی که با بانکداری الکترونیک آشنایی دارند، ۴۶ درصد برای دریافت پول از این سیستم استفاده می‌کنند.
– از بین پاسخگویانی که از سیستم بانکداری الکترونیک استفاده نمی‌کنند، ۵۹ درصد عدم انجام کار بانکی را دلیل این امر دانستند.
– از بین ۱۰۳ نفر پاسخگویی که از سیستم بانکداری الکترونیک استفاده نمی‌کنند، ۳۷ درصد بیان داشتند که علاقه‌ای به استفاده از این سیستم ندارند.
– ۵۸ درصد از پاسخگویانی که از سیستم بانکداری الکترونیک استفاده می‌کنند، ۱ تا ۵ سال است که بعضی کارهای بانکی خود را از طریق این سیستم انجام می‌دهند.
– از بین پاسخگویانی که از سیستم الکترونیک بانک‌ها استفاده می‌کنند، ۲۴ درصد بیان کردند که خودشان برای استفاده از این سیستم اقدام کرده‌اند.
– ۶۲ درصد از پاسخگویانی که از سیستم الکترونیک بانک‌ها استفاده می‌کنند، عنوان کردند که از خدمات الکترونیک یک بانک استفاده می‌کنند.
– ۷۹ درصد از استفاده‌کنندگان سیستم بانکداری الکترونیک، کارت بانک‌های دولتی را دارند.
– از بین پاسخگویانی که از خدمات الکترونیک بانک‌ها استفاده می‌کنند، ۵۲ درصد تا حدی از این خدمات رضایت دارند.
– به نظر ۶۲ درصد از استفاده کنندگان سیستم بانکداری الکترونیک، بانک‌های دولتی نسبت به بانک‌های خصوصی خدمات بهتری را در این زمینه ارائه می‌دهند.
– ۷۲ درصد از پاسخگویانی که از سیستم بانکداری الکترونیک استفاده می‌کنند، معتقدند که هنگام استفاده از این سیستم دچار مشکل شده‌اند.
– از بین استفاده کنندگان سیستم بانکداری الکترونیک، ۴۳ درصد عنوان کردند که دفعات زیادی به اتکا عابر بانک خود و بدون داشتن پول از منزل خارج شده‌اند.
– ۳۱ درصد از کسانی که از سیستم بانکداری الکترونیک استفاده می‌کنند، صرفه‌جویی در وقت را به عنوان مزیت این سیستم بیان کردند.
– از بین پاسخگویانی که از سیستم بانکداری الکترونیک دارند، ۴۱ درصد قطعی مکرر دستگاه‌ها، (قطعی و کندی خطوط اینترنت در ایران، قطع برق، فرسودگی سیستم‌های الکترونیک) را به عنوان مشکل این سیستم بیان کردند.

گزیده:

A person who never made a mistake never tried anything new. Albert Einstein

https://bibalan.com/?p=294
یوسف مهرداد

یوسف مهرداد


کانال تلگرام

نظرات (1)

wave
  • افشار

    ۱۸ فروردین ۱۳۸۸ در ۰۰:۰۰

    مطلب مفیدی بود.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای خروج از جستجو کلید ESC را بفشارید